Results 1 to 3 of 3

Thread: Corrupt x64 RSSI

  1. #1

    Question Corrupt x64 RSSI

    Hello,

    On an initial trial of inSSIDer, I find it displays erratic RSSI data from a RealTek WNA1100 USB wireless adapter, on a PC running 64-bit Windows 7. The RSSI often jumps to very high level signals (-10 dBm indicated) on channels that are down in the noise (-95 dBm).

    The PC is dual boot. On the alternate boot (32-bit Windows XP) and the same USB adapter, inSSIDer seems to work fine.

    The 64-bit issue wasn't affected by updating to the latest 64-bit RealTek driver, or by trying an older 64-bit version of inSSIDer rather than 32-bit inSSIDer 2.1.

    Can you suggest a fix? Attached is a 64-bit time plot showing the problem.

    Ian
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	x64RSSI.PNG 
Views:	233 
Size:	29.0 KB 
ID:	683  

  2. #2

    Default

    Hello img,

    This generally happens when inSSIDer receives a null value from the wireless card and is handled by setting the value to 0 which results in the jump. We are actually working on making so instead it stops drawing the line. The jumps can be very confusing!

    Stephen

  3. #3

    Default

    Hello Stephen,

    Thanks for the reply. For information, I find that the jumps don't happen when inSSIDer is run from inside the XP Mode 32-bit virtual machine running under 64-bit Windows 7. Strange.

    Ian

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •