Results 1 to 10 of 11

Thread: why can't I see the density and waterfall view

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. #1

    Default why can't I see the density and waterfall view

    Hi

    I'm using WiSpy 2.4x with chanalyzer 4. I can see the network table and network graph, which means the wireless network card is working well. But I can't see the density view, neither the waterfall view. Does it mean my WiSpy is broken? How can I fix it?

    This phenomenon occurred when I was measuring the wifi signals. It worked well at first when I started the process. But about one minute later the waterfall view just got stuck and then disappeared.

    Thank you in advance!

    Everudite

  2. Default

    When the Wi-Spy is plugged in, does windows make any indication that it recognized that a USB was plugged in?

    You can verify that the Wi-Spy is plugged in and recognized by Windows by opening "Device Manager" It will show up under Human Interface Devices as a "USB Input Device"

    Right click and select properties.
    Select the Details tab.
    In the drop down select Hardware Ids

    The Wi-Spy will start with VID_1DD5 or VID_1781.

    If you plug the Wi-Spy in and Windows recognizes it as a Wi-Spy Bootloader, please contact support.

    If Windows does not recognize the USB at all, it probably means that the USB soldering was bent or broken. This can happen when a laptop gets set down wrong or bumped. We currently don't repair Wi-Spys, so if you're feeling adventurous you may want to try re-soldering the USB again.

    MetaGeek may have a different warranty than a reseller. If you purchased from a reseller you'll need to work with them to see what your options are.

    If you purchased from us, review our return policy here http://www.metageek.net/legal-stuff/ and then contact us at support at metageek d0t net. If you are having similar issues to this post, I recommend you contact MetaGeek anyway. We stand by our products and we want everyone happy and we hope to work out all issues on an individual basis.

  3. #3

    Default

    I checked the USB soldering and I don't think it is broken. Is it possible that the chip in the WiSpy is broken? Can I have the circuit graph or data sheet of WiSpy so that I can have a deeper inspection on it?

    If it is a matter of physical damage, I'm wondering why that happened. The waterfall view just disappeared in the process of a measurement. Nothing abnormal happened, except that the weather is really hot.

  4. Default

    I can't post the circuit graphs of the Wi-Spy, but I am curious as to what may be going on if the soldering looks good. Will you send us an email and reference this thread? support at metageek d0t net

  5. #5

    Default

    Can I ask what versions of Wi-Spy device Chanalyzer 4 supports? I've had mine for a few years but it doesn't look like the 2.4 version on your website (there is no antennae). I don't know how to identify what version it is (it came with Chanalyzer 2)

    I am using Chanalyzer 4 v4.2.1.28 on Windows 7 but it always says "No Wi-Spy Devices" in the bottom right. I have confirmed the HID and user input devices appear in Device Manager, and that Hardware Id starts with the prefix mentioned in this thread.

    I am wanting to log if a specific network is dropping out periodically over a number of hours, or if it is my wireless device. Currently I find monitoring the network graph when using my WLAN adapter will only show the last minute of logging info.


    Thanks in advance

  6. Default

    Hi Paul, it sounds like you have a 2.4x. To use the 2.4x, you'll want to grab a copy of Chanalyzer Lite. You can download it here:

    http://www.metageek.net/products/cha...lite/download/

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •