Results 1 to 9 of 9

Thread: non Wifi-transmitter source appears in my selected channel

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. #1

    Default non Wifi-transmitter source appears in my selected channel

    I am using InSSIDer Office and WiSpy 2.4 atm and I have an issue with an Engenius Access Point EAP350 in a specific house. No matter what channel I choose, a non Wifi-transmitter appears exactly in my channel, its red and makes wifi traffic almost impossible. The moment I disable the Access Point the interference is gone.

    If I use the Access Point in another house there is no interference.

    Can somebody help me out here?

  2. #2

    Default

    I have tried to replicate your issue. All I can see is a small red line near the center of channel 8.
    When I use a WiSpy DBx, the red line is not there. There may be a software/hardware issue. I'll
    alert tech support. The line does not show in Chanalyzer either.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	WiSpy red line.png 
Views:	252 
Size:	192.3 KB 
ID:	944   Click image for larger version. 

Name:	WiSpy DBx no red line.png 
Views:	215 
Size:	142.9 KB 
ID:	945  
    Old Mod by the Sea

  3. Default

    Quote Originally Posted by JRHofman View Post
    No matter what channel I choose, a non Wifi-transmitter appears exactly in my channel, its red and makes wifi traffic almost impossible.
    Can you post a screenshot of the non-Wi-Fi transmitter?

    Quote Originally Posted by ua549 View Post
    All I can see is a small red line near the center of channel 8.
    That's probably a hardware anomaly.

  4. #4

    Default

    I am not at location at the moment but I try to visualize it with Photoshop. The interference is very apparent, solid red of colour and rounded shape.

    Click image for larger version. 

Name:	wifi.jpg 
Views:	273 
Size:	96.3 KB 
ID:	946

  5. #5

    Default

    Quote Originally Posted by JRHofman View Post
    I am not at location at the moment but I try to visualize it with Photoshop. The interference is very apparent, solid red of colour and rounded shape.

    Click image for larger version. 

Name:	wifi.jpg 
Views:	273 
Size:	96.3 KB 
ID:	946
    Looks kinda like a standard 802.11b DSSS transmitter to me

  6. #6

    Default

    The problem with this access point also appears in another house the moment there is datatransfer needed. So, not just when it is connected. Tested with a new access point, bit different model ECB300, and that one did not have red interference altho it turned a bit greenisch. Datatransfer was much better. The EAP350 kind of stalled. My conclusion is it must be broken, agree?Click image for larger version. 

Name:	accesspointEAP350.jpg 
Views:	272 
Size:	90.1 KB 
ID:	949

    Its actually the download that stalls as can be seen in a speedtest at www.speedtest.net
    the upload is fine

    It looks like inSSIDer Office is interfering with the downloadtest? Without inSSIDer running I now get some good download results, as soon I start inSSIDer it affects the download like stalling...?

    Is it possible that analyzing a network with inSSIDer while generating datatraffic is conflicting?

    It looks that way, I have been fooled by inSSIDer, what a waste of time and effort
    Last edited by JRHofman; 11-01-2013 at 05:37 AM. Reason: Download speed stalls

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •